Selecteer een pagina

Ik heb al jaren erg veel interesse om in een klein huis te wonen. In een tiny house dus, je weet wel zo’n schattig klein huisje waar je leven meteen een stuk leuker lijkt 🙂 Het lijkt mij in ieder geval heerlijk. Ik geef zo en zo de voorkeur aan een kleine ruimte. Ik vind het gezelliger,  Je voelt je dicht bij de natuur en (heel belangrijk) in de winter is het lekker snel warm!

In een klein huis ga je vanzelf anders leven. Je kan niet al je spullen meenemen, dus ben je genoodzaakt te ontspullen. Dat levert weer een hoop rust op in je hoofd. Meer voordelen waarom het goed vertoeven is in een tiny house kan je lezen in het artikel WONEN IN EEN TINY HOUSE:7 VOORDELEN.

Nu woon ik nog (heel gewoon) met mijn twee zoons in Amsterdam in een rijtjeshuis met zonnepanelen en een zonnecollector. Ik heb wel een huurkavel op een plek op de Veluwe waar ik het hele jaar kan verblijven. Daar staat mijn tourcaravan op een stuk grond van 250m2. Het liefst zou ik toch wel een plek van één hectare (of meer) hebben, waar ik midden in de natuur kan leven en zelfvoorzienend kan zijn. Die ideale plek is er dus nog niet, maar heh je moet ergens beginnen! Dus is de kavel op de Veluwe mijn startpunt!  In de toekomst komt daar hopelijk een klein huisje te staan. En wat is leuker dan dit zelf te bouwen!

Maar ehhm ik heb geen (ik herhaal GEEN) bouwervaring! Dus… ga ik in december een cursus volgen waar je leert om je eigen Tiny house te bouwen. In de krant The Gardian is een stuk over de cursus geschreven. Ik ben echt superblij dat ik deze cursus gevonden heb. Ik was namelijk al een poosje aan het zoeken! Ik ga er wel voor naar Wales, want in Nederland is er nog geen aanbod. Nu afwachten of ik echt genoeg zal leren om zelf aan de slag te kunnen! Spannend dus! ik kan in ieder geval niet wachten!

Als ik dan uiteindelijk zo ver ben om echt mijn eigen tiny house (of small house) te gaan bouwen, wil ik dat zo veel mogelijk met tweedehands materialen doen.Om meer inspiratie op te doen, ga ik binnenkort ook eens kijken bij Minitopia in Den Bosch. Daar staat een huis dat gebouwd is voor maar 5000 euro.