Selecteer een pagina

Geen shampoo meer gebruiken om je haar te wassen. Dat heet de NO POO methode. Het betekent zoiets als geen troep (shit) meer in je haar.

In reguliere shampoo zitten sulfaten, parabenen, kleurstoffen en nog allerlei andere bestanddelen die niet goed zijn voor je haar. Al deze stoffen zorgen dat de talgproductie van je hoofdhuid ontregelt raakt. Daardoor is je haar elke keer weer heel snel vet.

Je houdt met het gebruik van reguliere shampoo dus de vicieuze cirkel in stand, omdat het elke keer na het wassen weer snel vet is en je het daarom weer eerder moet wassen. Je haar niet meer wassen met shampoo is hier dus een oplossing voor. De talgproductie kan zich dan herstellen en je krijgt je natuurlijke balans weer terug.

Dus even een tijdje geen shampoo meer voor mij met chemische bestanddelen die slecht zijn voor je haar, gezondheid en het milieu.

Enneh…. nog een goede reden dat ik dit wil proberen is dat mijn haar heel fijn en stijl is en ik had gelezen dat dit ook door de shampoo komt. Als je dus geen shampoo gebruikt zou je meer volume in je haar hebben. Nou dat laat ik me geen twee keer zeggen! De combi gezond en mooi is er één waar ik wel voor wil gaan.

Of het werkt en je haar dan ook okee zit? Geen idee. Dat ga ik uitproberen.

Voordat het zo ver is dat je haar alleen met water kan wassen en het er ook goed uit ziet, moet je een periode door waar je de balans weer moet herstellen. Dan loop je dus in de rondte met vette haren 🙁 Bij sommige mensen schijnt dit tot 3 maanden te kunnen duren. Ik ben dus heel benieuwd hoe dat bij mij gaat.

Week 1: ik heb nu al een week mijn haar niet gewassen met reguliere shampoo. Ik heb wel vandaag een papje gemaakt van yogurt en eigeel, omdat het er een beetje vet uit zag. Daar werd mijn haar heel erg zacht en slap van. Te zacht voor mijn fijne haar. Voor dik haar zou het dus wel prettig kunnen zijn. Wel zag mijn haar er na het wassen echt minder vet uit.

Week 2:  Ik heb nu twee weken mijn haar niet met gewone shampoo gewassen. Mijn haar zit niet echt geweldig, maar het ziet er ook niet echt erg vet uit.

Week 3: Mijn haar zag er nu echt vettig uit. Net met water met baking soda erin gewassen en nagespoeld met water met een beetje appelazijn. Voelt weer lekker fris. Van de appelazijn ruik je na het wassen niets meer.

Week 4: De vetheid van mijn haar valt mee. Maar om nou te zeggen dat het geweldig zit. Eehm NEE. Maar ik wil mijn haar de tijd geven om zich te herstellen. Om weer in balans te komen. Dus op naar week 5!

Week 5: Deze week m’n haar één keer met water en een scheutje appelazijn gespoeld. Ik vond dat het er te vet uit zag. Nu ziet het er weer stukken beter uit. Maar het blijft een feit dat m’n haar niet elke dag geweldig zit. De laatste paar dagen zit het goed. En als je haar maar goed zit heh!  Ik zal even samenvatten hoe ik de afgelopen weken doorgekomen ben.

Wat voor mij het best werkt is het volgende. Voor ik naar bed ga borstel ik m’n haar. Ik gebruik daar een borstel van de bodyshop voor van bamboe. Varkenshaar kan ook, maar ik geef de voorkeur aan een diervriendelijke versie. Door het borstelen verdeel je het talg van je wortels over de rest van je haar.

Als ik s’ochtends opsta zit mijn haar niet charmant. Eigenlijk zit het voor geen meter! Dus maak ik het nat onder de douche en spoel het na met koud water. Dat vermindert overmatige talgproductie. Daarna maak ik het handdoekdroog. Ik wrijf niet, maar dep het droog.

Ik lees soms ook dat andere mensen een t-shirt gebruiken om hun haar af te drogen. Heb ik zelf nog niet geprobeerd. Na het handdoekdroog maken, laat ik het gewoon opdrogen. In de punten smeer ik nog wat huis, tuin en keuken cocosvet.

Overdag masseer ik soms ook mijn hoofdhuid met mijn vingertoppen. Dat is ook goed voor de talgproductie. And thats itll!!

En meestal zit het dan dus best goed! In ieder geval steeds beter, vergeleken met een paar weken geleden.

Week 6: M’n haar zit nog steeds best goed. Het ziet er niet verschrikkelijk ongewassen uit. Eigenlijk net als het er anders uit ziet.

Week 7: Deze week zag mijn haar er veel vetter uit in vergelijking met de laatste week. Ik heb het een keer gespoeld met water met wat appelazijn. Dat hielp voor één dag en daarna leek het wel weer vet. Dan voel ik wel dat ik meteen een fles shampoo tevoorschijn wil halen. Maar… dat heb ik niet gedaan. Ik ben het wat langer met koud water gaan spoelen en dat lijkt wel effect te hebben.

De laatste paar dagen zag het er weer stukken beter uit. Zeker niet vet. Ik ben er tot nu toe eigenlijk heel blij mee. Mijn haar heeft ook meer volume. Yeah!! Mijn zus (die hetzelfde steile haar heeft!) is nu ook gestopt met shampoo.

Week 8: Ik geloof dat ik er nu echt aan begin te wennen. Duurt schijnbaar even bij mij! Elke dag borstelen, elke dag met koud water naspoelen. Werkt prima. Geen vet haar deze week.

Ik ben ook in de sauna geweest en heb mijn haar daar ook steeds erg koud gespoeld. Ging allemaal prima. Mijn haar ruikt niet vies. M’n zus en zoon hebben er aan gesnuffeld en vonden het prima ruiken. Het ruikt niet naar een lekker shampoo luchtje. Je kan je haar eventueel met water met wat etherische olie naspoelen. Heb ik zelf nu geen behoefte aan.

Na twee maanden… lees hier verder