Ik probeer natuurlijk te eten. Dat is op zich niet zo moeilijk,  Als je geen bewerkte producten eet, kom je al een heel eind. Ik eet dus producten die onbewerkt zijn en het liefst geen toegevoegde suikers bevatten. Ik eet ook zo weinig mogelijk suiker en ik eet ook niet alle combinaties, omdat dat niet altijd goed samen gaat in je maag en dan langzamer verteerd.

Ik eet zo weinig mogelijk toegevoegde suiker

Ik voel me ook het best als dit eetpatroon aanhoudt. Maaaar….. ik moet eerlijk zeggen dat dit me niet altijd lukt. Sommige tijden ben ik veel onderweg, heb ik geen gezonde alternatieven bij me of krijg ik te vaak iets aangeboden waar ik geen nee tegen kan zeggen. Nou ja dat kan ik wel, maar dat doe ik niet! Geen excuus dus. 

 heb je, nee kan je krijgen

 

Als ik ongeveer 80% mijn natuurlijke eetpatroon aanhoudt, voel ik me prima en kom ik niet aan. Als ik me daar niet aan houd voel ik het meestal snel in mijn energie (en het te strak zitten van mijn kleding). 

Toen ik met natuurlijk eten begon, was ik de 40 gepasseerd. Ik was 5 kilo aangekomen en wat ik ook deed ik kreeg die kilo’s er niet vanaf. Nadat ik met natuurlijk eten begonnnen was, verdwenen die kilo’s langzaam maar zeker. 

 

Moeilijk? Helemaal niet!

En bedenk dat je gewicht voor 80% bepaald wordt door het eten en 20% door beweging. 

Karen Elisabeth  ♥ 

Welkom!

Ik ben Karen Elizabeth – Op dit blog deel ik mijn inspiratie over natuurlijk leven.

© 2018 | natuurlijk bewust zijn

In 2005 had ik een gesprek met een goede vriendin. We gingen in die tijd nog vaak met een aantal andere vriendinnen uit en dat eindigde meestal in late avonden en vroege ochtenden. Annemiek woonde in de rivierenbuurt in Amsterdam en had net een auto gekocht. Ik vroeg aan haar, waar ze in deze drukke buurt haar auto parkeerde als ze thuiskwam. Ze antwoorde, 

dat is helemaal geen probleem 

 

Ik zeg altijd “er is een plek voor mij”. En eigenlijk is die er dan ook haast altijd! Dat klonk mij wel heel erg optimistisch in de oren. Ok, dus als je dat zegt dan heb je een plek! Ik had daar dus zo mijn twijfels over en als iemand anders het had gezegd had ik het afgedaan als onzin. Maar ik had Annemieke leren kennen als een integer persoon. Iemand die niet zomaar een verhaaltje op zou hangen. Ik werd nieuwsgierig en ondanks mijn twijfel besloot ik om het zelf ook uit te gaan proberen.  Ik begon dus heel simpel, met te zeggen dat er een parkeerplek voor me was als ik ergens naar toe ging waar het meestal super druk was.

tot mijn verbazing werkte het

 

De plek was er! En niet soms, maar haast altijd! Het was voor mij was een eerste (her)ontdekking met iets dat groter was dan ik. Het raakte iets in mij dat heel wezenlijk was en waar ik ontzettend naar verlangde. Ik kon voelen dat er steun was voor mij. Ik was niet alleen. 

Dat was dus het begin in 2005, ondertussen is mijn lieve vriendin overleden. De wet van aantrekkingskracht (want zo bleek dit te heten) is gebleven en is, net als mijn liefde voor Annemieke, in mijn leven verweven. Als we om iets vragen en we het werkelijkheid maken in ons lichaam, wordt het verwezenlijkt buiten ons. 

het universum ondersteunt je

 

Voel jij ook dat het iets in jou raakt. Dat je er iets in herkent dat je al heel lang bent vergeten en graag weer wilt herontdekken. Dan is het handig om klein te beginnen. Iets waar je makkelijk mee kan oefenen. Het is nog nieuw voor je en je begint het net te onderzoeken. 

Voor mij was parkeren een mooi oefenobject, maar misschien is dat voor jou wel een zitplek in de trein of een plek om je fiets te stallen. Als de plek er is, dan is het heerlijk, zo niet dan is het ook ok.

 

de spe(e)lregels

 

 Spreek in de tegenwoordige tijd, alsof het op dit moment zo is, dus…..

ER IS EEN PLEK VOOR MIJ VOOR DE DEUR

Spreek het uit met positieve energie alsof het ook echt al zo is!
doe 
alsof je in een toneelstuk een rol hebt waar je dit helemaal
geloofd. Waarin 
je gewoon weet “die plek is er voor mij!”. En zeg
het met die energie en overtuiging.

 Probeer het, het zal je verbazen!

Karen Elisabeth  ♥